De schoolgids van Veluws College Twello

Een schoolgids, maar dan net even anders…

Het Veluws College Twello is een school voor mavo en onderbouw havo/vwo. De vestiging Twello is een kleinschalige, overzichtelijke school met iets meer dan 300 leerlingen. Leerlingen en docenten kennen elkaar vrijwel allemaal, waardoor leerlingen zich snel thuis voelen op onze school. We vinden dat onderwijs zo veel mogelijk moet aansluiten bij de capaciteiten en interesses van leerlingen. Daarom kiezen al onze leerlingen een PlusVak waarin zij zich willen ontwikkelen.
Dit jaar starten we met de Mavo Opmaat, waarbij we rekening houden met wat kinderen willen en kunnen.

Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuw schoolgebouw op het oude veilingterrein. Dit gebouw zal voorzien zijn van alle middelen voor modern onderwijs en ligt direct naast het treinstation van Twello. Hierdoor wordt onze school nog eenvoudiger bereikbaar voor leerlingen uit Deventer.
Op het Veluws College Twello stellen we eisen aan leerlingen op het gebied van inzet, motivatie en zelfstandigheid. Daarbij worden zij begeleid door docenten. Alles is erop gericht leerlingen optimaal voor te bereiden op het mbo of de bovenbouw havo/vwo.

 

Dhr. drs. R. de Jonge
Waarnemend vestigingsdirecteur